VIP-paket från Reddville i ett samarbete med HPV-Vaccin

Igår fick jag ett VIP-utskick från Reddville med information om HPV-vaccin, hispters från Röhnisch, boken Träna med D-flex - stjärnornas PT, tamponger (såklart) och en necessär med praktiska produkter som är bra att ha med i väskan! Boken gillar jag nog mest eftersom jag varit ute efter en exakt sådan med bra intruktioner om träning!
 
 
I denna kampanj vill Reddville informera och sprida information om att det är helt gratis för alla tjejer i Stockholm under 27 år att vaccinera sig mot HPV!
 
Jag har själv vaccinerat mig med alla tre sprutor och för ca 1 månad sedan var jag på min första gynekologiska cellprovtagning!
 
Vad är HPV och vad skyddar vaccinet mot?
 
HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara virus och man räknar med att ca 8 av 10 smittas någon gång i livet. En HPV-infektion kan orsaka cellförändringar på livmoderhalsen, som i sin tur kan leda till cancer. 
 
HPV-vaccin ger ett mycket gott skydd mot de två HPV-typer (typ 16 och 18) som orsakar cirka 70 % av all livmoderhalscancer. Det ena vaccinet skyddar dessutom mot de HPV-typer (typ 6 och 11) som orsakar ca 90 % av alla kondylomfall. Det kan även skydda mot förstadier till cancer i vulva och vagina.

En vanlig feluppfattning är att det endast är möjligt att vaccinera sig när man är ung, men så är det inte. Bara för att man har haft sex behöver man inte ha smittats med någon av virustyperna som finns i vaccinet. Skulle man trots allt ha gjort det så skyddar vaccinet ändå mot de övriga. Man kan ju också ha varit smittad med andra virustyper än de som finns i vaccinet – då har man fullt skydd av en vaccination.

HPV-vaccinet är gratis för alla kvinnor i Stockholm upp till 27 år. Bor du i övriga landet eller är äldre, så kan du kontakta din vårdcentral för information.

Reddville erbjuder alla kvinnor gratis tamponger varje månad, så bli medlem du också!


Silver och Drinkar

God morgon! Sitter på tåget påväg till jobbet och tycker det verkar ovanligt lugnt! Tror det är sportlovsvecka nu eller nått och folk har tagit ledigt! Skönt är det ialla fall, behöver inte trängas bland folk :) 
 

I helgen så vann ju Sverige silver, guld hade varit najs men silver är bra också :) 
 

Nu är det bara 1 dag tills vi flyttar igen, så i helgen hade vi avskedsfest för min killes kusin och hans tjej som bodde i lägenheten där vi ska flytta in i (igen) haha...men det blir skönt att bara behöva vara på ett ställe och inte flera. 


Food time

Halloj! Tänkte bara dela med mig av några av mina Instagram bilder på maträtter som jag lagt ut den senaste tiden :)
 
Brukar variera lite på jobbet, finns så många restauranger att äta på så varje dag finns det alltid något nytt man kan äta! Det jag gillar mest är salladen från ett ställe som ligger precis utanför kontoret!